Actueel

24-04-2024: Een heel mooi zwart hengstveulen voor Mairava WK

Op 24 april 2024 net over 0:00 uur zette Mairava WK een hengstveulen op de wereld van de hengst Just Wimphof. Een luxe, bloederig en mooi pikzwart hengstveulen. Een hele vlotte geboorte met een net zo’n vlot veulen. Mairava is in de wolken met haar veulen en wij ook. Dit is het eerste hengstveulen voor Mairava nadat ze eerder al een merrieveulen gaf van Dream boy en MBH Santiano.

Just Wimphof x Toto jr

16-04-2024: Phierava WK verkocht en vandaag naar haar nieuwe eigenaresse verhuist

Soms kan het snel gaan. Onze Phie heeft een nieuwe eigenaresse en hebben we 16 april verhuist naar haar nieuwe stal bij Stoeterij Carré. Door het bericht op Facebook waarin we binnen ons eigen netwerk wilde aangeven dat Phierava beschikbaar kwam werd Carlijn getagd. Dat bleek een goede match te zijn 🙂 Heel blij dat ze een fijne plek heeft gevonden met een eigenaresse die al op Lichte Tour niveau heeft gereden en ook met Phie de sport in zal gaan. Ze staan heel dichtbij dus we zullen af en toe eens langs om te kijken hoe het met ze gaat. We wensen Carlijn heel veel geluk en plezier met deze topper!

03-04-2024: Phierava WK behaalt IBOP en ster-predicaat

Blij! Phierava mocht vandaag meedoen aan de IBOP. Ze slaagde met hele mooie punten en werd na afloop ook ‘ster’ verklaard. Ze kreeg complimenten op haar goede en zuivere basisgangen, de actieve manier van het gebruik van het achterbeen en hoe ze zich op haar leeftijd al liet rijden. Dankzij Roel Harke die haar zadelmak heeft gemaakt en Astrid Reinders die haar perfect heeft voorbereid liet ze zich heel fijn rondsturen en liep ze als een pro door de baan.

21-03-2024: Een merrie uit onze fokkerij te koop aangeboden; Phierava WK

Een hele lastige beslissing want wat hebben we veel vertrouwen in deze merrie, maar Phierava WK wordt aangeboden voor verkoop. We zijn onze fokkerij gestart met twee merries: Borava en Jendyrava. Van Borava hebben we reeds een merrie aangehouden voor de fokkerij, namelijk Mairava WK. Uit Jendyrava houden we ook haar eerste merrieveulen aan, Rudisrava WK. Omdat onze stallen daarmee vol zijn hebben we moeten besluiten om Phierava te koop aan te bieden. Iemand die een super sportpaard en toekomstige, interessante fokmerrie zoekt is Phie in onze ogen wel een buitenkansje. Kijk op onze aanbodpagina voor meer informatie.

Phierava WK – Impression x Trento B

03-03-2024: Top 10 klassering tijdens de Nederlandse kampioenschappen in de klasse M1

Marjolijn en Niro reden een hele mooie proef tijdens het Nederlands Kampioenschap in de klasse M1. De punten hadden best iets hoger mogen zijn maar des ondanks plaatste zij zich bij de beste 10 combinaties. Een knappe prestatie waar we heel trots op zijn!

11-02-2024: Nirorava WK reservekampioen M1 tijdens NH-kampioenschappen

Een hattrick voor Nirorava en zijn eigenaresse Marjolijn. Voor de derde keer op rij mogen ze Noord-Holland vertegenwoordigen op het NK. Ze behaalde een mooie twee plaats in de klasse M1 met een gemiddelde van ruim 69%.

07-01-2024: Totorava WK naar zijn nieuwe eigenaresse

Vandaag is Totorava WK (v. O’ Toto van de Wimphof) naar zijn nieuwe eigenaresse verhuist. Marjolijn heeft Nirorava WK (v. Just Wimphof) als 3-jarige gekocht en heeft vandaag zijn 3/4-broertje Totorava aan haar collectie toegevoegd 🙂 Toto lijkt net zo talentvol en prettig in de omgang als zijn broer dus we hebben er veel vertrouwen in dat zij een fijne combinatie gaan worden. We wensen Marjolijn veel geluk en succes met hem.

Totorava WK – 5 dagen oud

19-08-2023: Naviciirava WK zet beste beentje voor het op NK verenigingskampioenschap

Wel heel bijzonder is dat ook Naviciirava mee deed aan het NK dit jaar. Navi en Madelon waren gevraagd mee te strijden om het verenigingskampioenschap. Hierbij strijden meerdere ruiters uit een vereniging in het springen en dressuur om de titel. Madelon en Navi vonden het enorme concoursterrein best spannend maar ze wisten toch een hele nette proef te rijden. Een mooie bijdrage aan het teamresultaat want zij werden hiermee Nederlands verenigingskampioen! Heel erg leuk en super knap!

Foto: Digishots

18-08-2023: Nirorava WK zet super prestatie neer op het NK dressuur in de klasse L2

Nadat Marjolijn en Niro Noord-Hollands kampioen waren geworden mochten ze 18 augustus van start op de Hippiade in Ermelo. Ze moesten als eerste van start in de ochtend rubriek waarin 31 combinaties mee deden. Ze zette een hele mooie proef neer met nog wat kleine rommeltjes. Deze proef werd beloond met 69,44% en een vierde plaats. Nadat ook het middagblok met nog eens 31 combinaties hadden gereden leverde dit een finale plaats op bij de beste 16 combinaties. Marjolijn en Niro werden in de finale als laatste starter geloot. Niro had de hele dag in zijn concoursbox gewacht maar dat deerde hem weinig want hij liep ondanks de lange dag een super strakke proef. Dit was goed voor 70,83% en een hele mooie 7e plek. Heel erg knap en ook ontzettend trots op Nirorava die altijd zijn uiterste best doet.

Foto: Digishots

05-08-2023: Naviciirava WK promoveert naar de klasse L1

Afgelopen week zijn Madelon en Naviciirava WK op wedstrijd geweest. Tijdens de wedstrijd op 28 juli behaalde ze 200 en 198 punten. Op 6 augustus deden ze er nog een schepje bovenop en reden naar 218 en 217 punten. In drie wedstrijd hebben Madelon en Navi 14 winstpunten bij elkaar gereden waardoor ze nu mogen promoveren naar de klasse L1. Wat een inzet toont Navi elke keer, topper!

29-07-2023: Kadorava WK tweede plaats tijdens wedstrijddebuut in Florida

Kadorava WK staat in Wellington-Florida op een prachtige stal. Hij mocht voor het eerste mee op wedstrijd in de klasse Third Level wat ongeveer gelijk is aan Z2/ZZL niveau en scoorde bijna 65% en behaalde een mooie tweede plaats. Kado was altijd een talentvol paard en we zijn blij dat hij dit ook op wedstrijd mag laten zien. We hopen nog veel van hem te horen in de toekomst.

Kado met zijn amazone en lintje

08-07-2023: Nirorava WK Noord-Hollands kampioen klasse L2

Wat deed hij het weer fantastisch, ‘onze’ Nirorava WK, samen met zijn eigenaresse Marjolijn tijdens de Noord-Hollandse outdoor kampioenschappen. Met twee hele mooie proeven die hij beide wist te winnen, werd hij opnieuw Noord-Hollands kampioen. Dit keer in klasse L2. Niro doet enorm zijn best voor zijn ruiter. De titel is dan ook dik verdiend. Op naar de Hippiade in Ermelo later dit jaar!

02-06-2023: Een luxe hengstveulen van O’Toto van de Wimphof geboren

Zaterdagnacht was het dan eindelijk zover en werd ook het veulen van Borava geboren. Een vlotte bevalling met een prachtig luxe hengstveulen als resultaat. Dit veulen was ondanks zijn lange benen erg vlot met staan en wist direct het uier te vinden. De dag erna direct een paar uurtjes buiten geweest. We zijn er blij met dit prachtige veulen van O’Toto van de Wimphof uit Borava.

O’Toto van de Wimphof, 5 dagen oud

26-04-2023: Een verrassing in de stal vanmorgen

Bij het wakker worden keek ik op de stalcamera en werd verrast door een zwart veulen dat in de stal van Jendyrava lag. Wij dachten altijd dat ons dat nooit zou overkomen, we hebben tenslotte maar twee merries drachtig dit jaar. Jendy gaf nog niet de tekenen die ze normaal geeft en daarbij was ze nog maar net aan 10,5 maand onderweg maar het veulen was er blijkbaar klaar voor. Een prachtig en gezond merrieveulen van My Blue Hors Santiano heeft Jendyrava volledig zelfstandig op de wereld gezet om 04:30 uur ’s nachts. Gelukkig is ze een ervaren moeder en heeft ze het super gedaan. We noemen het veulen, Tesselrava WK.

Tesselrava WK, 1 dag oud in de wei.

02-04-2023: Naviciirava WK Clubkampioen dressuur

Alweer een mooi bericht uit Dronten. Navi deed, dit keer met zijn andere eigenaresse Esmee, mee aan de Clubkampioenschappen bij de Flevoruiters. De donderdag ervoor hadden zij zich geselecteerd en dit weekend vond de finale plaats. Met 210,5 en 209,5 wisten zij de titel clubkampioen dressuur op hun naam te schrijven. Heel gaaf! Navi en Esmee mochten naar voren komen voor de huldiging met sjerp en deken. Daarna nog een ererondje met muziek en applaus waarbij hij super braaf bleef. Toppers!

Naviciirava WK tijdens de prijsuitreiking

24-02-2023: Nirorava WK op de Nederlandse Kampioenschappen

Vandaag ging de reis naar het KNHS-centrum in Ermelo waar Niro en Marjolijn meededen aan het NK indoor kampioenschappen dressuur. Het was prachtig om ze in die entourage te zien rijden. Niro was ontzettend braaf en liep daar alsof hij er elke kwam. Samen reden ze een hele mooie proef en scoorde ruim 67%.

Niro’s neef Nadal(rava) TC liep naar 69% en pakte de tweede plaats.

Fotomomentje op het NK na afloop van de proef

10-02-2023: Nirorava WK Noord-Hollands kampioen!

Super trots! ‘Onze’ Nirorava WK is gister met zijn eigenaresse Marjolijn Terstappen Noord-Hollands kampioen geworden in de klasse L1.

In de voorselectie al topscores neergezet en uiteindelijk super knap afgemaakt. Trots op deze fijne nakomeling van Just Wimphof uit topper Borava, die altijd zijn beste beentje voor zet.

Op naar de Nederlandse Kampioenschappen!

04-02-2023: Ma Jolie reservekampioen van Drenthe in de klasse M2

Dan wel niet eentje uit de Rava-stam maar wel door ons gefokt, samen met de familie Van Etten. Ma Jolie is een merrie van Johnson uit Spirea (v. Ulft) en komt met Floor Vos uit in de klasse M2 en klasseerde zich vandaag voor het NK Dressuur door reservekampioen van Drenthe te worden! Heel knap!

We hebben Spirea, drachtig van Ma Jolie, verkocht aan Stal Meijerink. Ze is nog steeds in hun eigendom en het is leuk om te zien en te volgen hoe ze alle kansen krijgt in de sport. Succes op het NK!

14-01-2023: Succesvol wedstrijddebuut voor Naviciirava WK

Een mooi bericht vandaag van Naviciirava WK (v. Ferdeaux uit Jendyrava) en zijn eigenaresse Madelon. Vandaag hadden zij hun wedstrijddebuut in de klasse B dressuur en behaalde 206,5 en 209 punten! Goed voor tweemaal een eerste plaats. Superknap!

22-12-2022: Een grote stap voor Stoeterij Westerlaken-Kuijper

Vanaf 1 januari mogen wij ruim 5 hectare aangelegen grasland pachten van Stichting Samen Een Texel. Het heeft een poosje geduurd maar uiteindelijk is het dan toch gelukt! We zijn er heel blij mee en willen de Stichting bedanken voor deze kans en iedereen die ons met raad en daad heeft bijgestaan.

Met inmiddels 9 eigen paarden en weer veulens onderweg werd het wat krap op ons eigen land. Met 5 hectare erbij kunnen de paarden en veulens straks lekker lang buiten staan en hebben ze een stuk meer ruimte.

November 2022: De veulens naar hun nieuwe onderkomens

Semrava is verkocht aan mensen die eerder met een neef van Sem succesvol waren in het hengstenkeuringstraject en ook erg fan zijn van deze stam. Hij mag eerst opgroeien in de opfok in Zalk.

Sunnyrava is aangekocht voor de sport en is naar Friesland verhuisd waar hij samen met een leeftijdsgenootje opgroeit bij zijn eigenaren thuis.

Blij dat beide hengstveulens een goed plekje hebben gevonden waar er goed voor ze gezorgd wordt.

Onze Sophierava houden we aan en staat iets verderop op het eiland waar ze ook met een leeftijdsgenootje opgroeit.

04-06-2022: Na twee merrieveulens weer een hengstveulen voor Borava

Op exact dezelfde geboortedatum van haar vorige veulen (Rosierava WK) krijgt Borava (v. Trento B) een hengstveulen van Next Romancier (Furst Romancier x San Amour I x Don Primaire). Het was spannend want tijdens de bevalling bleek het te gaan om een zogenaamde Redbag-delivery waarbij het veulen geen zuurstof meer krijgt tijdens de geboorte. We waren er gelukkig heel snel bij en het veulen lag direct goed waardoor het snel geboren werd. Hij was direct fris en wakker en sprong na 1,5 uur al rond zijn moeder. Een hele hoogbenige, chique hengst. Een naam volgt nog!

Er wordt direct geoefend

09-05-2022: Jendyrava krijgt hengstveulen van McLaren

Jendyrava (v. Everdale) hield ons al een paar dagen in spanning maar op 9 mei om 05:00 uur s’ nachts ging het alarm en werd haar veulen geboren. Een heel stoer en rassig hengstveulen van McLaren (Morricone x Sir Donnerhall I x Akzent II). Een kopie van z’n vader maar met een mooi blesje! Zijn naam is Semrava WK.

Semrava WK in de wei, 3 dagen jong

30-03-2022: Mairava WK geeft een mooi merrieveulen

Op ongeveer de enige dag dat het sneeuwde en vroor afgelopen winter beviel Mairava (v. Glocks Toto jr.) van een veulen. Een vlotte bevalling bracht een prachtig merrieveulen van My Blue Hors Santiano (Sezuan x Romanov x Don Schufro). Na het verlies van Mairava’s eerste veulen op 10 maanden dracht was dit veulen gelukkig helemaal gezond. Mairava was gelijk verliefd op haar veulen en wij ook 🙂 We noemen haar Sophierava WK.

Sophierava WK op de foto 7 weken oud

12-01-2022: Navi heeft een vijf-sterren huisje gevonden

Vandaag hebben we Naviciirava WK (v. Ferdeaux), de eerste zoon van Jendyrava, naar zijn nieuwe stal gebracht. Twee enthousiaste dames zijn zijn nieuwe baasjes. We blijven Navi volgen en wensen ze heel veel plezier en geluk met dit fijne en lieve paard. Astrid Reinders Dressage en Roos Koning, hartelijk dank voor de goede zorgen en top-start van Navi’s carrière onder het zadel.

11-12-2021: Naviciirava WK mag mee op wedstrijd

Wat een fijne instelling heeft Naviciirava WK! Hij mocht voor het eerst mee op wedstrijd voor 1 proefje. Hij was topbraaf en deed enorm zijn best. Samen met Roos scoorde hij een dikke winstpunt en een tweede plaats maar vooral een goede ervaring. Heel trots op dit fijne paard die een 12 krijgt voor zijn karakter.

Naviciirava WK - Ferdeaux x Everdale
Naviciirava WK – Ferdeaux x Everdale

06-11-2021: Nirorava WK behaalt mooie score tijdens de Noord-Holland Cup

Ruim 17 combinaties deden er mee aan de Noord-Holland Cup voor driejarige dressuurpaarden. Nirorava WK mocht gelijk in de eerste groep van start. Hij was voor de eerste keer mee op competitie en heeft het fantastisch gedaan met zijn eigenaresse Marjolijn. Hij liet zich heel fijn rondsturen en kreeg mooie complimenten van de jury die bestond uit Laurens van Lieren en Gerdine Maree. Vier mooie 8’en en een 7,5 leverde hem een knappe zesde plaats op. Maar meest leuk om te horen en te zien is dat zijn eigenaresse zo enorm in de wolken is met Niro. Daar doen we het voor!

Nirorava WK na afloop van zijn proef

01-10:2021: Jackrava WK schittert op de Hannoveraanse hengstenselectie

Jackrava WK de zoon van Just Wimphof uit Borava van 2019 mocht zich op 1 oktober laten zien in Verden. De Hannoveraanse hengstenselectie bestaat uit vier onderdelen: vrij bewegen, vrij springen, straatje en de stap-ring. Jack slaagde glansrijk voor de eerste drie onderdelen en liet zich heel goed zien. Helaas had hij in het laatste onderdeel, de stap-ring, teveel spanning om door te mogen naar de 2e bezichtiging. Desalniettemin hebben we enorm van Jack genoten en zijn we bere-trots op hem. We zijn er zeker van dat Jack een heel fijn sportpaard gaat worden. We bedanken Hans Delsing voor de goede zorgen en kansen die hij Jack heeft gegeven en Eckard Wahler van Gestüt WM voor het top klaar maken voor de keuring.

Jackrava WK – Just Wimphof x Trento B

04-06-2021: Borava geeft opnieuw een merrieveulen

Borava heeft normaal gesproken altijd een paar dagen extra nodig tot het veulen zich aandient maar dit jaar was ze ineens vier dagen eerder. De hele dag ervoor was ze al flink onrustig maar dat zakte af na 20:00 uur. Om 05:18 uur ging het alarm en om 05:27 uur is er een prachtig merrieveulen geboren van Vivino (Vivaldi x Dancier). Ook met dit merrieveulen zijn we intens blij.

Rosierava WK 2 dagen oud

21-05-2021: Jendyrava krijgt haar eerste merrieveulen

Ruim een week voor de uitgerekende datum is Jendyrava bevallen van een prachtig zwart merrieveulen van Glock’s Taminiau. Een hele hoogbenige en chique dame. Het eerste merrieveulen voor Jendy en een vol zusje van de helaas verongelukte Tiëstorava WK. We hoopte enorm op een merrieveulen en zijn heel gelukkig dat dit gelukt is.

Rudisrava WK 2 dagen oud

19-05-2021: Kadorava WK verkocht

Kadorava WK v. Lord Leatherdale uit Borava is verkocht. Vanwege pech met zijn half broer hebben we helaas moeten besluiten Kado te verkopen. Via Astrid Reinders Dressage is spoedig een koper gevonden en heeft Kado een vijf-sterren plekje gevonden. We gaan hem enorm missen maar zijn blij dat hij een fijne nieuwe eigenaresse heeft gevonden die heel blij met hem is.

19-03-2021: Naviciirava WK terug uit de opfok

Navi is terug uit de opfok. Hij is prachtig uitgegroeid. We gaan rustig met hem aan de slag zodat hij binnenkort zadelmak gemaakt kan worden. We hebben veel zin om met hem aan de slag te gaan. Navi is de eerste nakomeling van Jendyrava.

19-02-2021: Mairava verliest prachtig merrieveulen van Dream boy

Opnieuw pech voor onze fokkerij. Na tien maanden vlekkeloze dracht was het vrijdagavond ineens mis. Om 17:00 uur nog vrolijk in de wei en om 19:00 uur leek Mairava koliek te hebben. Het werd steeds heftiger en al snel bleek dat ze haar veulen aan het verliezen was. Met hulp van de dierenarts hebben we Mairava verlost van een prachtig zwart merrieveulen. Direct na de bevalling liet Mairava zien een hele goede moeder te zijn maar helaas was het veulen al overleden. Ontzettend verdrietig dat na zoveel pech haar dit ook is overkomen. We zijn er allemaal kapot van. We hadden zo enorm gehoopt op een merrieveulen van Mairava. Helaas mocht het niet zo zijn…

Rosarava WK, een prachtig merrieveulen

15-01-2020: Tiëstorava WK overleden

Hij had alles mee, zijn looks, bewegingen en karakter. Nog nat achter zijn oren stond de telefoon direct roodgloeiend van de belangstelling. Zo trots waren we op dit veulen, en er lag zo’n mooie toekomst op hem te wachten. Helaas mocht het niet zo zijn… Gister kregen we bericht dat de door ons gefokte Tiëstorava WK uit Jendyrava een noodlottig ongeluk heeft gehad en is ingeslapen. We zijn er kapot van.

Tiëstorava WK
Glock’s Taminiau x Everdale

Tiëstorava WK – 2019-2021

24-09-2020: Wedstrijd debuut Lionelrava WK in Noord-Sleen

Lionelrava WK was in vorm en mocht mee op zijn eerste wedstrijd in de klasse L1 met Astrid Reinders. Het was een outdoor wedstrijd en er was veel te zien. De eerste proef was nog erg slingerend en gespannen. Hij kreeg 190,5 punten van de jury. De tweede proef ging al een stuk beter waarbij de 215,5 punt noteerde en een mooie eerste plaats behaalde.

21-09-2020: Lionelrava WK IBOP topper in Exloo

Ontzettend trots op Lionelrava WK (Glock’s Toto jr x Borava) die vandaag een hele mooie beoordeling kreeg op de IBOP in Exloo. Lionelrava werd heel vakkundig voorgesteld door Astrid Reinders die hem ook zadelmak gemaakt heeft en hem nu een aantal weken traint. Ondanks dat Lionel het nog best spannend vond wat vooral terug te zien was in de stap en de aanleuning kreeg hij mooie punten. Stap 70, Draf 80, Galop 85, Souplesse 8, Houding & Balans 8, en aanleg als dressuurpaard 7,5 – Totaal 78,5 punten.
Na afloop werd hij eveneens ‘Ster’ verklaard. Extra leuk was dat hij na 1 rondje in de baan al enorm veel fans had, een look-a-like van zijn vader.

Lionelrava WK tijdens de IBOP

15-09-2020: Mairava WK opgenomen in het stamboek

Een speciale dag voor Mairava (Glock’s Toto jr x Borava). Na veel ellende door het ongeluk in de opfok waardoor haar knie ernstig en chronisch beschadigd is geraakt is Mairava tegen alle verwachtingen in nog steeds bij ons. Ze kan niet meer in de sport uitkomen en niet getraind/gelongeerd worden dus hebben we besloten vrijstelling aan te vragen voor het vrijbewegen en haar op te geven voor een thuiskeuring. In weiland-conditie, ongetraind, ruim 5 maanden drachtig en zonder ijzers was het niet optimaal maar dat ze pijnvrij in de wei kan lopen heeft voor ons de hoogste prioriteit. Uiteindelijk is ze opgenomen in het stamboek en is de missie geslaagd. We zijn heel trots op haar en hebben veel vertrouwen in haar waarde voor onze fokkerij. In maart 2021 verwacht ze een veulen van Glock’s Dream boy.

Mairava in de wei

12-06-2020: Geboorte Phierava WK

Vrijdagnacht ging het alarm. “Borava ligt vast even te slapen dacht ik.”, we keken op de camera en de pootjes waren al zichtbaar. Snel naar stal en na 5 minuten was daar een prachtige zwart merrieveulen van Impression met een klein wit stipje op haar hoofd. Direct wakker en klaar om op te staan. Niet veel later deed ze dat ook, en wist ze het uier vlot te vinden. Dolgelukkig zijn we met deze merrie die we aanhouden voor de toekomst.

Phierava, vlak na de geboorte

15-06-2019: Geboorte Jackrava WK

Maandagavond werd het zesde veulen van Borava (Trento B x Negro) geboren. Een heel rassig en stoer hengstveulen van Just Wimphof (De Niro x Riccione) met een mooie bles en drie witte voetjes. Ook voor dit veulen was direct interesse. Tijdens het bezichtigen van Tiestorava viel meneer Delsing ook voor dit veulen en werd ook Jackrava aangekocht voor Home of Stallions. Beide vertrekken zij in het najaar naar Duitsland.

Borava met Jackrava in de wei (1 dag oud)

08-06-2019: Geboorte Tiestorava WK

Zaterdagnacht om precies 0:00 uur gaf Jendyrava (Everdale x Romancier) het leven aan een bloedmooi en gitzwart hengstveulen van de jonge hengst Glock’s Taminiau (Toto jr x Sandro Hit). Met vier witte beentjes en neus een opvallende verschijning. Direct de volgende dag was er zoveel interesse voor dit veulen dat hij nog dezelfde week is verkocht aan de heer Delsing van Home of Stallions in het Duitse Velen waar vader Glock’s Taminiau ook is opgegroeid en klaar gemaakt voor de hengstenkeuring.

Jendyrava met Tiestorava in de wei (2 dagen oud)

April 2019: Kadorava slaagt voor IBOP in Barsingerhorn

Ons eerste zelf gefokte paard Kadorava (Lord Leatherdale x Trento B) heeft een top proef gelopen tijdens de IBOP in Barsingerhorn. Hij ontving positief commentaar van de jury waarbij vooral het bergop gaan in draf en galop en zijn bewerkbaarheid opvielen.

Kadorava met Robin Broekman tijdens de IBOP

17-06-2018: Geboorte Nirorava WK

Zondagnacht 17 juni werd het veulen van Borava geboren. Een vlotte bevalling van een prachtig hengstveulen. Wederom een pittig veulen dat vlot in de benen was. Ervaren als Borava is gaf ze haar veulen een super start. De volgende ochtend konden moeder en zoon gelijk naar buiten. Daar liet het veulen zien dat hij niet alleen heel knap is maar ook al heel fijn kan bewegen. Nirorava WK is verkocht aan Johan Hamminga en Jennifer Sekreve die een dressuurstal hebben in Elspeet.

Just Wimphof x Trento B
Borava met haar net geboren veulen van Just Wimphof

11-05-2018: Geboorte Naviciirava WK

Op vrijdagavond 11 mei heeft Jendyrava een prachtig hengstveulen gegeven. Dit is Jendy haar eerste veulen en ze blijkt een fantastische moeder. De bevalling verliep vlot en het veulen was direct erg wakker en nieuwsgierig. Het is een chique en hoogbenig veulen met een mooi hoofd. We zijn er heel erg blij mee!

Ferdeaux x Everdale
Jendyrava met haar pas geboren hengstveulen

23-11-2017: Jendyrava slaagt voor IBOP in Barsingerhorn

Onze zwarte topper, Jendyrava v. Everdale is vandaag geslaagd voor de IBOP en heeft daarmee het Elite predicaat behaald. Eind augustus top zadelmak gemaakt door Davey van Stal Vodde en vervolgens door Eva Van Der Linde in iets minder dan zes weken super klaar gemaakt voor de IBOP. Geslaagd met 78,5 punt met oa 90 punten  voor haar stap, en 80 punten voor de draf en rijd-en bewerkbaarheid. Enorm trots op haar! Jendyrava is gefokt door Cees van Etten uit topper Nendyrava.

Voor de liefhebbers een filmpje van Jendy met Eva een paar weken voor de IBOP:

http://www.youtube.com/watch?v=y-UuVKZWaWM

 22-07-2017: Centrale keuring Middenbeemster

Yes! Super blij! Jendyrava STER, PROK v. Everdale bevordert tot ‘Voorlopig Keur’ merrie op de Centrale keuring in Middenbeemster. ? Top voorgebracht door Teunis en Jordy Andeweg ?? Jendy is gefokt door Cees van Etten uit Galder uit de topmerrie Nendyrava Elite, Preferent, Prestatie, Sport (LT) v. Romancier.

Jendyrava met Thijs na de Centrale Keuring

03-07-2017: Stamboekkeuring Middenbeemster
Stal WK-Sportpaarden heeft er een Ster-merrie JendyRava bij gekregen.
Voor het eerst met een merrie naar de stamboekkeuring en haar zelf klaar gemaakt. Helaas was ze erg geschrokken op het voorterrein, werd daar heel druk van waardoor ze haar kruit had verschoten toen ze zich moest laten zien. Maar evengoed super trots op haar en hoe ze het deed. Een mooie score voor JendyRava van 75/75 en een uitnodiging voor de Centrale keuring!

Jendyrava ontvangt haar ster-predicaat

20-06-2017: Geboorte Mairava WK v. Glock’s Toto jr.
Dinsdag nacht heeft Borava ons een prachtig merrieveulen gegeven van de hengst Glock’s Toto jr. De bevalling verliep zeer vlot en om 02:45 uur is Mairava WK geboren. Een zeer chique, hoogbenige merrie. We zijn er intens gelukkig mee! In 2016 beviel Borava namelijk van een hengstveulen van Glock’s Toto jr. en omdat we zo tevreden waren over dat veulen hebben we Borava nogmaals gedekt met dezelfde hengst in de hoop op een merrieveulen. Dat dit gelukt is toch wel heel bijzonder! Mairava houden we aan om in de toekomst in te zetten voor onze fokkerij en de sport.

Mairava WK, net geboren

27-05-2017: Gerrarava wint FEI 6-jarige proef in Zweden met 80%
Emma Jönsson en Gerrarava hebben de smaak te pakken. In de FEI 6-jarige proef pakte zij de overwinning met maar liefst 80%. Trots op de eerste nakomeling van Borava! Gerrava is gefokt door Cees van Etten.

25-04-2017: Het veulen van Spirea is geboren
Het veulen van Spirea is afgelopen nacht geboren. Bij Stal Meijerink beviel zij van een prachtige dochter van de hengst  Glock’s Johnson. We wensen de familie Meijerink heel veel geluk met dit mooie veulen.

Ma jolie v. Johnson x Ulft – Foto: Stal Meijerink

16-04-2017: Gerrarava pakt winst in eerste wedstrijd op Middelzwaar B:2 niveau (Z2-niveau) in Zweden

Gerrarava v. Chippendale uit Borava doet weer goede zaken met zijn amazone Emma Jönsson. In hun eerste wedstrijd op Z2-niveau wisten zij een tweede plaatst te bemachtigen met een mooie score van 73,48%. Emma roemt Gerrarava om zijn fijne en werkwillige karakter. In juni wordt Gerrarava pas 6 jaar dus dat hij nu al het Z2-niveau bereikt is heel knap.

Gerrarava als 3-jarige onder het zadel van Debbie van Dijk

19-11-2016: Spirea (ster, prok, sport, preferent) Ulft x Onyx verkocht aan Stal Meijerink
Nadat we twee prachtige merrieveulens uit Spirea hebben gekregen hebben we besloten Spirea te verkopen. Spirea is momenteel drachtig van Glock’s Johnson en zal hopelijk in 2017 een gezond veulen ter wereld brengen. Wij houden twee nakomeling van Spirea aan om onze fokkerij verder op te bouwen. Dit zijn de merrie’s Jolien v. Netto en Larava v. Giovanni.

Spirea en Jolien
Spirea Ulft ( ster, prok, pref, sport ) x Onyx ( keur, pref, prest, sport ) en Jolien v. Netto.

03-08-2016: WK-Sportpaarden koopt Jendyrava v. Everdale
Jendyrava stond al een poosje bij ons op stal om op te groeien samen met haar maatje Jolien (Netto x Ulft) die we samen met Cees van Etten in eigendom hebben. Al vanaf het begin waren we gek op Jendyrava. Ze is niet alleen heel lief maar ook heel mooi en beschikt over goede bewegingen. Jendy komt uit de stammoeder van de Rava-stam – Nendyrava – die zeer veel goed presterende nakomelingen heeft. We zijn dan ook heel erg blij dat we haar konden kopen. We hopen op een mooie en succesvolle toekomst met Jendyrava!

Jendyrava op 2-jarige leeftijd